Ervaringsverhalen; aandacht is belangrijk

Trudy:

‘In de driemaands gesprekken zeggen ouders mij altijd hoe blij ze zijn dat er een vast gezicht op de groep staat. Stabiliteit in de groep is belangrijk voor kind en ouder! Het schept vertrouwen en een hechte band met de leidster(s) en kindjes.

Ouders:

Dank je wel dat je met zoveel liefde, plezier en aandacht de afgelopen jaren voor onze zoon hebt gezorgd en je eigen ‘Villa Kakelbont’. Onze zoon heeft het vanaf het begin heerlijk bij je gevonden, dat was wel anders bij een van de gastgezinnen waar we eerder gekeken hebben. Je zorgt met zoveel enthousiasme en passie voor de kinderen, dat straalt op ze af. We hopen in de toekomst het broertje of zusje van onze zoon ook bij je te komen brengen. We houden je op de hoogte!

Moeder:

Dank je wel voor je geweldige zorg, je creativiteit, inventiviteit, optimisme, aandacht en originaliteit, kortom een ‘gastouder’ die ik me niet beter had kunnen wensen! We zullen de warmte van het Pippi Huis missen. Tot snel!

Evaluaties/oudergesprekken:

“Wij zijn tevreden over het contact. Trudy is erg enthousiast en staat open voor suggesties en verzoeken.”
“De informatieverstrekking is over het algemeen goed. Er was in het begin wat verwarring bij uitbreiding van dagen, maar dat is nu goed voor elkaar!”

” Wat we vooral waarderen is dat de kindjes zoveel naar buiten gaan en lekker hun energie kwijt kunnen. De kindjes helpen zelf met het groente snijden voor de warme maaltijden. En dat het nog biologisch is ook, is meegenomen!

Vader:

“Dat de kinderen zich emotioneel veilig voelen zie je doordat ze zichzelf zijn en daarom ook hun nukken en boze buiten laten zien in ’t Pippi Huis!”

Moeder:

‘Het is fijn dat mijn dochter heerlijk op schoot kan zitten bij jou als ze moe is of verdriet heeft, terwijl de andere leidster dan de andere kindjes kan verzorgen. Die een op een aandacht is belangrijk. Het geeft me als moeder een gerust gevoel dat jullie die aandacht kunnen geven.’

Leidster:

“ Ik voel me hier beter op mijn plek dan de andere opvang waar ik heb gewerkt. Ik kan hier mezelf zijn.”